Când se întocmește dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului?

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului nu atrage automat deschiderea unui dosar penal. În situația în care alcoolemia din sânge se situează sub valoarea de 0.80g/l se va întocmi un proces verbal de sancționare a contravențiilor și se va dispune suspendarea dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Vom prezenta în cele ce urmează o plângere contravențională admisă de instanță prin care s-a dispus anularea procesului verbal de contravenție.

Permis reținut pentru conducere sub influența alcoolului-Avocat Oradea

Pe lângă amendă, suspendarea dreptului de a conduce vehicule, termen cunoscut și ca ”reținerea permisului de conducere” are loc atunci când conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie ce se situează sub limita prevăzută pentru infracțiune, respectiv 0.80g/l alcool pur în aerul expirat.

Proces verbal întocmit pentru conducere sub influența alcoolului, anulat de instanță.

Cu titlu de practică judiciară, prezentăm o plângere contravențională susținută de avocat Popovici Claudiu din Oradea, prin care s-a dispus anularea procesului verbal în ceea ce privește săvârșirea faptei prevăzută la art. 102 alin.3 lit.a din OUG 195/2002, respectiv conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

În urma administrării probațiunii, instanța a anulat aplicarea sancțiunii amenzii și sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Mai multe detalii privind infracțiunea de conducere sub influența alcoolului găsiți aici.

Prezentul articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului,

Solicită o analiză juridică a cazului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top