Conducere cu permis suspendat. Clasare. Art.335 alin.2 Cod Penal

Infracțiunea de conducere a unui vehicul de către o persoană care are permisul suspendat precum și alte infracțiuni de natură rutieră, au fost analizate în cuprinsul altor articole, acestea fiind disponibile în rubrica Infracțiuni rutiere.

În articolul de față vom prezenta o soluție favorabilă obținută într-un dosar administrat de avocat Popovici Claudiu din Oradea, dosarul penal având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul de către o persoană ce are permisul de conducere suspendat.

CONDUCERE CU PERMISUL SUSPENDAT. CE PEDEAPSĂ SE APLICĂ?

Art. 335 alin.2 Cod penal sancționează această faptă cu cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Pericolul social este mai redus față de situația în care conducătorul auto nu deține deloc permis de conducere, însă legea penală sancționează această conduită.

O sancțiune suplimentară în cazul condamnării o reprezintă anularea permisului de conducere, sancțiune ce pune persoana cercetată în situația de a urma din nou școala de șoferi și de a susține examenul pentru dobândirea permisului de conducere.

De asemenea, este important de precizat că pe toată durata urmăririi penale, conducătorul auto va avea dreptul de conducere suspendat, soluționarea în timp scurt a dosarului penal fiind astfel esențială.

CLASARE PENTRU CONDUCERE AVÂND PERMISUL SUSPENDAT. ART.335 ALIN.2 COD PENAL. ANULARE PERMIS.

Într-o cauză recentă, s-a reușit obținerea unei soluții de clasare pentru clientul nostru, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la art.335 alin.2 Cod Penal. Acesta a fost surprins în trafic conducând un autoturism cu toate că dreptul de a conduce era suspendat.

Prin administrarea unor probe relevante în faza de urmărire penală s-a făcut dovada că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni, respectiv nu poate fi reținută vinovăția conducătorului auto.

În urma acestei soluții de clasare dosarul penal a fost închis, persoana cercetată va păstra cazierul judiciar fără mențiuni și totodată nu i se va anula permisul de conducere.

Este extrem de important ca în cazuri de acest gen să fie administrate probe care să conducă la o soluție favorabilă.

Cu toate că organele de cercetare penală au obligația de a demonstra vinovăția persoanei cercetate, propunerea și administrarea unor probe care să demonstreze nevinovăția vor fi întotdeauna utile.

Un avocat din Oradea specializat în drept penal vă poate asista în fața organelor de cercetare penală și în fața instanțelor de judecată, având astfel partea de servicii profesioniste care pot crește șansele unei soluții favorabile.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Solicită o analiză juridică a cazului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top