Conducere sub influenta alcoolului. Amânarea aplicării pedepsei. Practica judiciara.

În cazul infracțiunii de conducere sub influenta alcoolului, amanarea aplicarii pedepsei este soluția pe care o urmăresc foarte mulți conducători auto cercetați pentru fapta prevăzută la art.336 alin.1 Cod Penal.

Această soluție asigură păstrarea permisului de conducere și un cazier fără mențiuni, conducătorul auto neavând astfel nicio restricție.

O astfel de soluție a fost obținută recent pentru clientul nostru cercetat pentru conducere sub influența alcoolului – art.336 alin.1 Cod Penal, dosarul fiind administrat de avocat Oradea Popovici Claudiu.

CONDUCERE SUB INFLUENTA ALCOOLULUI. AMANAREA APLICARII PEDEPSEI

Articolul 336 alin.1 Cod Penal sancționează cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă fapta unei persoane de a conduce un autovehicul pe drumurile publice dacă aceasta are o alcoolemie de peste 0.80g/l alcool pur în sânge.

De regulă, o consecință a condamnării pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice o reprezintă anularea permisului de conducere dar această măsură poate fi evitată prin amânarea aplicării pedepsei.

Soluția de amânare a aplicării pedepsei aplicată de prima instanță a fost menținută de Curtea de Apel, aceasta fiind astfel definitivă.

Se dovedește, încă odată, că experiența avocaților noștri în acest tip de cauze și asistarea clientului încă din faza de urmărire penală conduc la creșterea șanselor obținerii unei soluții favorabile.

CONDUCERE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE. ART.336 COD PENAL

Despre infracțiunea de conducere sub influența alcoolului am discutat în numeroase articole, acestea fiind disponibile în rubrica Infracțiuni Rutiere.

Prin articolele realizate încercăm să explicăm, în termeni simpli, ce dispoziții legale sunt aplicabile și care pot fi urmările săvârșirii unei infracțiuni.

Ne bucură obținerea acestei soluții pentru clientul nostru și se atestă, încă odată, faptul că argumentele juridice sunt luate în considerare de către instanțele de judecată.

Indiferent că aveți nevoie de avocat în Oradea, Salonta, Aleșd, Beiuș, Marghita ori în alte orașe, avocații Domocoș&Popovici vă pot oferi consultanță juridică și reprezentare la Poliție, Parchet sau instanțele de judecată.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top