Recuperare creanțe până în 10.000 lei. Facturi restante. Procedură rapidă.

Datoriile de până la 10.000 lei se pot recupera într-un termen scurt, fără a fi nevoie să pierdeți timp îndelungat prin instanță, utilizând procedura cererii cu valoare redusă.

Vom analiza în acest articol ce tip de datorii pot fi recuperate, cât timp durează procesul și care sunt avantajele acestei proceduri.

Ce tip creanțe pot fi recuperate?

Prin procedura cererii de valoare redusă pot fi recuperate creanțe de până la 10.000 lei, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată sau alte venituri accesorii.

Se poate utiliza această modalitate de recuperare a creanțelor atunci când este vorba de facturi neîncasate, datorii izvorâte dintr-un contract sau relații comerciale.

Această procedură nu se aplică în cazul unor creanțe de natură fiscală, vamală, administrativă și nici în ceea ce privește răspunderea statului pentru acte sau omisiuni în cadrul exercitării autorității publice.

În cât timp se finalizează procesul?

Avantajul acestei proceduri este acela că procesul durează aproximativ două luni, mult mai puțin față de o acțiune întemeiată pe dreptul comun.

În principiu dosarul se soluționează pe baza documentelor existând astfel posibilitatea de a pregăti încă de la început toate înscrisurile relevante pentru susținerea cauzei.

Recuperare creanțe prin această modalitate. Ce avantaje există?

Un prim avantaj îl reprezintă timpul scurt de soluționare a dosarului, având astfel posibilitatea recuperării creanțelor fără a pierde timp îndelungat prin instanță.

Un alt aspect important îl reprezintă valoarea taxei de timbru, care este una redusă, cuantumul acesteia fiind de 200 lei.

Faptul că hotărârea instanței poate fi pusă în executare fără a mai aștepta soluționarea unui eventual apel reprezintă un alt avantaj pentru care să optați pentru recuperarea datoriilor prin procedura cererii de valoare redusă.

Un avocat specializat în recuperare creanțe din Oradea te poate ajuta să obții rapid o hotârâre executorie și să îți încasezi datoriile restante.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Solicită o analiză juridică a cazului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top