Salarii restante. Victorie definitivă pentru angajat.

După un proces ce s-a desfășurat în trei etape, fond, apel și recurs, am reușit obținerea unor salarii restante de aproximativ 70.000 lei pentru clientul pe care l-am reprezentat.

În această cauză am reprezentat fostul angajat care nu și-a încasat salariile cuvenite și cu toate că angajatorul a contestat procesul verbal întocmit de către ITM, în final am obținut o victorie definitivă.

CUM SE POT RECUPERA SALARIILE RESTANTE? AVOCAT ORADEA DREPTUL MUNCII

În situația în care angajatul nu își încasează drepturile salariale acesta are posibilitatea de a obține aceste sume restante în instanță. În conformitate cu dispozițiile din Codul Muncii, angajatul are dreptul să încaseze salariu pentru munca depusă.

CE DREPTURI ARE UN ANGAJAT ÎN ROMÂNIA

Printre cele mai importante drepturi ale salariatului enumerăm următoarele:

a)dreptul la salarizare pentru munca depusă;

b)dreptul la repaus zilnic şi săptămânal;

c)dreptul la concediu de odihnă anual;

d)dreptul la egalitate de şanse şi de tratament;

e)dreptul la demnitate în muncă;

f)dreptul la securitate şi sănătate în muncă;

g)dreptul la acces la formarea profesională;

h)dreptul la informare şi consultare;

Nerespectarea acestor drepturi convenite de lege atrage răspunderea angajatorului și posibilitatea angajatului de a obține în instanță executarea acestor drepturi.

CUM SE FACE DOVADA PLĂȚII SALARIULUI? AVOCAT DREPTUL MUNCII ORADEA

Dovada plății salariului se face prin extrasul bancar ce atestă transferul salariului în contul angajatului sau prin semnarea statului de plată.

Plata salariului în altă modalitate poate echivala cu o neîndeplinire a acestei obligații, angajatul având posibilitatea de a solicita plata acestor sume.

Așadar, în situația în care un angajator nu își îndeplinește obligația de plată a salariilor, angajatul trebuie să solicite aceste sume în instanță.

Codul Muncii din România oferă un cadru legal robust pentru protejarea drepturilor angajaților și pentru menținerea unei relații echitabile între angajat și angajator.

Angajații au acces la o gamă largă de drepturi care asigură nu doar o remunerare corectă și condiții de muncă sigure, ci și un tratament demn și echitabil.

Un avocat din Oradea specializat în dreptul muncii vă poate oferi asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată în cauze ce privesc neplata salariilor cuvenite.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Solicită o analiză juridică a cazului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top