Amendă ITM. Suspendare măsură privind plată salarii proces verbal ITM.

Un control de la ITM se finalizează prin întocmirea unui proces verbal de control prin care se trasează niște măsuri, acestea trebuind să fie implementate de către societatea sancționată. De exemplu, se poate dispune ca măsură plata salariilor și contribuțiilor aferente unuia sau mai multor angajați.

Însă, implementarea acestor obligații poate să îngreuneze buna desfășurare a activității societății, aceasta fiind nevoită să achite sume considerabile de bani. În această situație, se poate obține în instanță suspendarea efectelor procesului verbal de control, până la finalizarea procesului prin care se contestă acest act administrativ.

Într-o cauză recentă am obținut suspendarea efectelor procesului verbal întocmit de ITM, această soluție fiind benefică pentru societatea pe care am reprezentat-o.

MĂSURA IMPUSĂ DE ITM. PLATA SALARII ȘI CONTRIBUȚII. AVOCAT ITM ORADEA.

Prin procesul verbal de control întocmit de ITM s-a dispus obligarea clientului la plata retroactivă a salariilor și contribuțiilor pentru un angajat, sumele presupus datorate fiind într-un cuantum ridicat. ITM susținea că societatea nu a achitat salariile aferente respectivului angajat, aspect contestat de către companie.

Întrucât am contestat legalitatea procesului verbal de control întocmit de ITM, am solicitat suspendarea efectelor procesului verbal până la soluționarea definitivă a acțiunii privind anularea procesului verbal.

SUSPENDARE MĂSURĂ IMPUSĂ DE ITM. SUSPENDARE PLATA SALARII.

Prin cererea de suspendare am făcut dovada că există argumente apte să conducă la anularea procesului verbal și astfel obligarea la plata salariilor să fie înlăturată, fiind necesar ca până la lămurirea definitivă a acestor aspecte să nu fie impusă obligația de plată a salariilor și contribuțiilor.

Ca urmare a admiterii cererii de suspendare a măsurii impuse de ITM, compania nu va fi nevoită să achite acele salarii și contribuții, fiind astfel scutită de o cheltuială care poate afecta buna desfășurare a activității.

Suspendarea unui act administrativ poate avea loc atunci când sunt îndeplinite anumite condiții prevăzute de lege, acestea fiind regăsite în cuprinsul art. 14 din Legea 554/2004, nefiind acordată în mod automat de către instanță.

Este necesar să fie analizate detaliile fiecărei situații și să se realizeze demersurile apte să conducă la obținerea unei soluții favorabile, adaptate în funcție de particularitățile fiecărei spețe.

Un avocat din Oradea specializat în dreptul muncii vă poate oferi asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată în cauze ce privesc contestarea proceselor verbale întocmite de ITM.

Acest articol nu reprezintă consultanță juridică și nu atrage răspunderea autorului.

Solicită o analiză juridică a cazului tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top